Vildmarks vandring i Sydsverige

Raslången i Sverige

Denne smukke rute fanger vi med få timers kørsel i bil fra København til Bökestad som er start stedet. Her er gode parkerings- og toiletforhold. Bilen kan roligt efterlades – mens man de næste dage forsvinder ind i vildmarken.

Ruten her har så meget at byde på og det er den helt rigtige rute, at vælge hvis man ønsker, at trække stikket for et par dage. Langt væk fra alting.

Naturen er gude smuk og varieret. De dybe skove er mosklædte og hobbitagtige. Man føler sig hensat til en anden verden. Men ikke mindst de spejlblanke søer, som er fascinerende og dragende.

På sin vej møder man lystfiskere, der langs søbredden finder ro og glæde ved at dyrke interessen for fiskeri, i de omsigsluttende omgivelser. Man kan kun være til stede præcis der – i øjeblikket. Ingen forstyrrende elementer.

Undervejs finder man de fineste shelterpladser. Det er blot at vælge. Alle ligger de tæt ved søbredden. Med allemandsretten i Sverige, forstår de virkelig at forkæle brugerne. Pladserne er velfungerende og med “toiletter”.

På hver en shelterplads får man en blændende udsigt – en udsigt man har svært ved at slippe.

Når solen går ned, mens man ved bålets flammer nyder nuet og følelsen af at være i et med naturen, er uovertruffen.

At vågne samme sted – i stilheden, hvor mosekonen brygger og solens stråler så småt danser hen over søens blanke overflade, tager pusten fra enhver.

Det er ikke en fire stjernet overnatning – men en million. Med nætter under en åben stjernebesat himmel, kan man kun føle sig rig og forkælet.

Det er her, at jeg for alvor føler mig i live – føler mig stærk og uovervindelig.

Her er der højt til himlen og en healende ro. Naturens kraft og den uendelige stilhed – giver tankerne frit løb, med plads til fordybelse og åbne snakke.

Hver gang bliver jeg både ydmyg og overvældet af naturens kraft og ynde, i ét og samme åndedrag. At favne alt naturen giver – at være bevidst om den gave det er, at kunne forene sig i og med den, er alt vi behøver!

Lad os værne om Moder Jord. Alt udspringer heraf!


Jeg kan på det varmeste anbefale denne rute – så har jeg inspireret dig, kan du finde nyttige oplysninger her:
https://www.sydsverige.dk/?pageID=167

God fornøjelse!

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen