Vandreruter i Danmark | Der er nok at tage af

Vandreliv i en tid med corona

Det har været et ualmindeligt år. Forandringer i vores hverdag, den måde vi lever på og det vi foretager os.

For Livets Vandring blev til endnu et år med vandring og friluftsliv. Som altid med de primære værdier i højsæde.

I det forløbne år, var der flere vandreoplevelser i støbeskeen uden for landets grænser. En vandring i Skotland, hvor jeg skulle mødes med min Camino-søster Natasha fra Canada. Natasha som jeg mødte på min Franske Camino i 2019. Endnu en Camino vandring i Spanien og en charity vandring i Sinai ørkenen. Alle vandrerejser og spændende oplevelser jeg havde set frem til, der one by one blev aflyst. Corona kom på tværs. Det skar i hjertet… Men heldigvis har Danmark så meget at byde ind med af smukke vandreruter.

Ræsnæs

Intet er så skidt…

…at det ikke er godt for noget andet!

Coronaåret blev i stedet et år med utallige dyrebare og oplevelsesrige vandringer inden for landets grænser. I helt vidunderlige lille Danmark. Vores fædreland.

Året bragte nye dimensioner i vandrelivet og friluftslivet. At holde sig indenlands, har været en opdagelsesrejse ad de danske vandrestier. Nye stier skulle udforskes. Det er blevet til mange flerdagsture rundt omkring i landet. Alene og med vandrevenner. Oplevelsesrigt og dyrebart. Vi har den smukkeste plet på jorden. Alsidig og smuk. En natur der forandrer sig skridt for skridt, by ti by – kyst til kyst. Oaser og store vidder. Rå og vild natur – der flyder over i det rolige og idylliske.

Friluftslivet dyrkes i stor stil. Overnatninger i det fri – med millioner af stjerner der funkler på en mørk nattehimmel. Samvær omkring bålet, hvor maden syder over gløderne, mens man fordyber sig – og deler dybe snakke. Genvordigheder og Corona snak lægges på hylden for en stund.

Sanserne har været på overarbejde – på den gode måde.

Møns Klint


Årets ture med Livets Vandring

Til inspiration – et udpluk af mine flerdagesture med overnatning i telt/shelter:

*Røsnæs rundt
*Øhavsstien
*Nyborg
*Camønoen
*Kyst til Kyst stien
*Køge – Strøby Egede
*Auderød Havn
*Vinderød Skov | Nytårsaften

Utallige dagsture ad de danske vandreruter er trådt, og der er masser at tage af. En del af ruterne har jeg allerede delt på Livets Vandring Facebookside. Men påtænker at uddybe ruterne nærmere på hjemmesiden her.

Auderød Havn

Mærk livet tæt på

Året har været en prøvelse for os alle. For mig har det, som for så mange andre, ført skelsættende ændringer med sig.

Det er lige præcis her, at friluftsliv og vandringer er en gave. Det er her jeg finder livsglæde. Det er her jeg finder ind til det væsentlige i livet. Med kilometer i vandrestøvlerne, vind i håret og duften af bålrøg, mærker jeg livet tæt på.

Så selv om Corona og andre udfordringer spænder ben – har jeg fordybet mig med alt det gode i livet og nyder den ro det fører med sig, så længe det varer.

God vandring og nyd eventyret!Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen