Nytår & Eventyr i det fri

Så er vi godt i gang med det nye år…

2020
Et nyt årti – simpelthen!


Nytårsaften blev fejret i naturen. I en nordsjællandsk skov. Væk fra alting. Omgivet af høje graner. I skovens dybe stille ro, med højt til loftet og et åbent kig til den smukkeste stjernehimmel.

En nytårsaften, med en ro jeg nød at tage ind – en ro jeg havde brug for.

At downsize og nyde det simple i livet, er eventyrligt og smukt.

Samvær, hygge og bålmad var overskriften.

Vi var opfindsomme på hver vores måde i forhold til hvad vi bidrog med til fællesskabet.

I tilgift fik vi fornøjelsen af uglernes tuden og kommunikeren i træernes toppe tæt omkring os. Med pandelampen fandt vi den ene sidde på en gren højt oppe. Den holdt øje med os. Vi blev budt indenfor i dens verden. Vi blev accepteret, som vi respekterede den og skovens øvrige liv omkring os.

At sidde om bålet i mørket der omslutter os tæt, giver en frihed til at tale åbent og ærligt, med plads til latter og sang. Det er her, at venskaber fødes og bliver dybe. Det er her at friheden til at være i ét med sig selv og dele ud, er en gave.

Over midnat gik vi gennem skoven, med tændte pandelamper for at finde et højdedrag, hvorfra vi kunne skue fyrværkeriet i det fjerne. Vi fandt det helt rigtige sted.

Her var det så alligevel ikke fyrværkeriet der fængslede mig mest – men stjernehimlen.

På denne bakketop – på denne nat, synede stjernerne så store og nære som aldrig før. De var så tæt på, at jeg kunne række ud efter dem – plukke dem én efter én. En stærk oplevelse.

Dette syn og denne følelse bærer jeg med ind i det nye år.


Stjernerne blev mig givet – tænker jeg. De vil guide mig gennem 2020 – der hvor jeg nu skal hen. Med stjernernes hjælp, vil jeg finde vej – min vej.


Ud på natten gik vi til ro i en lille hytte, ved lejrpladsen. Simpel – men det bedste og hyggeligste sted for denne nat. Lygterne med de levende lys, gav os alle en rolig og tryg nat.

Nytårsmorgen med kaffe i skoven og Spættens ihærdige hakken i træet tæt ved, var bare endnu en oplevelse, at tage med hjem. Ingen af os havde lyst til at fremskynde afslutningen på denne skønne og givende nytårs-oplevelse. Tværtimod.

Men alt får en ende – også her.

Hverdagen banker igen på.

Jeg ønsker jer alle et godt og blændende nytår og jeg håber, at I som jeg vil gribe de muligheder og eventyr, der vil vise sig i året der kommer.

Med disse ord vil det glæde mig hvis jeg har formået, at så et lille frø…

Husk at værdsætte hinanden og dem I har kær, med kærlighed og omsorg – mens tid er.

Livet er fantastisk – men utrolig skrøbeligt.

GODT NYTÅR!

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen