Første rejse alene – Toscana

Den lille bjergby Roggio i Garfagnana, med indkvartering i et lille hyggeligt familiedrevet pensionat, var basen for min første vandreferie i Italien. Min første på egen hånd.

Toscana er utrolig smuk og har meget at byde på. Naturen er blændende og bjergene forførende, smukke, dramatiske og udfordrende. Appeninerne og Apuane bjergene, som også kaldes Italiens rygrad, blev udforsket og trampet tynde i vandrestøvlerne. Den ene dagsvandring efter den anden – gav lyst til mere. Udfordringer og anstrengelser lønnede sig hver gang, med den ene smukke udsigt efter den anden, når målet var nået.

Hver dag bragte en ny og spændende oplevelse med sig. En af dem var vandringen ved Cinque Terre (de 5 små kystbyer), som ligger i den østlige del af Ligurien. En dag der bød på vandring langs kysten, på stejle skrænter langs de italienske vinmarker – med blændende udsigter i tilgift. Med diverse op- og nedstigninger i bjergene, fik vi besøgt de tre af byerne, Manarola, Corniglia og Vernazza. Alle ligger de ned til havet og strækker sig op ad bjergsiderne – facinerende, farvestrålende og billedskønne.

Italienske delikatesser som Mama kreerede hver dag, mens vi brugte kræfterne i bjergene, var en kulinarisk oplevelse, at sætte til livs efter lange vandredage. Altid med tilhørende og velsmagende italienske vine.
På dagsturene var det besøg hos de lokale i bjerghytter og picnic i det fri, der udgjorde vores særlige og hyggelige frokoststeder. Her blev den autentiske og indbydende mad sat til livs med en glubende appetit.

Forkælelse på højt plan!

Da det var min første tur alene, var det med sommerfugle i maven, jeg tog afsted. Jeg havde valgt en grupperejse og det var bestemt den helt rigtige beslutning for mig. Ret hurtig fandt jeg mig godt til rette, blandt de øvrige i gruppen – en blanding af par, vennepar og singler. Alle var vi der af én og samme årsag – begejstring for vandrelivet – begejstring for Italiens storslåede natur og dramatiske bjerge.

Mine bekymringer blev gjort til skamme.

Det er slet ikke svært at rejse alene. Tværtimod, så åbner der sig helt andre muligheder og en anden tilgang til dem man møder på sin vej. I dag er det helt naturligt for mig at rejse ud i verden alene og jeg gør det gerne – hver gang med stor succes.

Efter en skøn, sjov og spændende vandreuge, var rygsækken fyldt op af de bedste oplevelser, minder og nye venskaber. Kroppen fit og en indre ro, med lungerne fyldt med klingende ren bjergluft. What’s not to like!

Afgjort et rejsemål, der er værd at vende tilbage til. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen