Caminoklar | Praktisk & Mentalt

Pilgrimsrejse

En rejse i fordybelse og eftertænksomhed

Muligheden for at tænke tankerne til ende… i en tid hvor mit liv forandres af skelsættende ændringer.

Døre lukkes og andre åbner sig for nye muligheder. Det er en tid hvor alt er i spil.

Må min vandring til verdens ende, guider mig – give mig ro og indsigt.

Hvorfor gå Camino

Alle gør vi det af en årsag

For mig er det, når de store spørgsmål i livet trænger sig på. Det være sig Sorg – Kærlighed – Livsskifte…

Når spørgsmålene står ubesvarede i kø. Når svarene ikke af sig selv lander i min turban.

Når det er tid til at tænke de store tanker – når det er tid til at se klart – når det er tid til livsskifte!Caminoen er en Pilgrimsrejse. En rejse i smerte og klarsyn.

For mig, også en mental rejse, der åbner sanserne og lukker nye muligheder ind, hvor jeg giver skæbnen lov til at råde.

Jeg er SÅ klar til hoppe ned i støvlerne, hvor jeg vil lade mig forføre af eventyret step by step – hele vejen fra Saint Jean Pied de Port til Santiago de Compostela og lidt til!

Det simple liv

En proces…

Forberedelse er en vigtig og stor del af processen op til afrejsen.

Undervejs øges forventningens glæde og længsel efter at komme ud på oplevelsens stier igen. Men indtil da handler det mest om det praktiske inden start.

Når jeg har lagt mig fast på hvilken Camino jeg vil gå, studerer jeg naturligvis ruten og de foreslåede etaper nøje.

Men jeg ønsker ikke, at gå i detaljer, at lægge mig fast på etaper eller forhåndsbooke overnatninger og lignende.

Caminoen er en rejse i det simple liv og den frihed der ligger i det. En indre rejse. I år har jeg valgt at gå Camino Francés (igen) til slutdestinationen Fisterra/Muxia via Santiago de Compostella. Starten går fra Saint Jean Pied de Port i Frankrig over Pyrenæerne hvor jeg også krydser grænsen til Spanien. Herefter går turen tværs over Spanien til Santiago de Compostella – ca 800 km – inden jeg fortsætter til min planlagte slutdestination. Verdens ende!

Enkelt billet til eventyret…

Caminoen 2021 er en realitet!

Flytbilletten er booket og forventningens glæde vokser støt.

Planlægningen har været i gang i en rum tid. Mest i tankerne indtil nu. Usikkerheden om hvor vidt, det overhovedet kunne lade sig gøre i den tid vi lever i pt, har hele tiden skubbet til ønsker og planer om at komme afsted. Men NU har jeg lagt mig fast. Det bliver godt!

Mit turbulente liv gennem de sidste to år, har brug for en pause. En mental rejse, der kan tømme tankerne og sætte det hele på stand by for en stund. En rejse, der kan give mig frihed til at nærtænke livet endnu engang. Møde og face skæbnen undervejs og deale med den.

Jeg glæder mig og ved, at jeg kommer hjem med en rygsæk der er fyldt op med ubeskrivelige og dyrebare oplevelser. Venskaber for livet. Nye visioner, samt et ændret og styrket mindset der har mødt reset knappen undervejs.

Nu er der kun én vej – pak rygsækken og kom afsted. Medio juli går det sydover og med start over Pyrenæerne fra Saint Jean Pied de Port, vil jeg møde verdens ende på den anden side, med godt 1000 km’s vandring.

Forventningens glæde

-er altid den største

Nu hvor min næste Camino står for døren, skyller minderne fra de tidligere ind over mig og jeg begejstres yderligere over, at endnu en Pilgrimsrejse er mulig. Jeg bliver rørstrømsk og ydmyg. Taknemmelig for ALT de har givet mig.

Indsigt og ro * Lærdom og visdom * Kærlighed og venskaber * Camino er en Pilgrimsrejse i det simple liv * En spirituel og mental rejse * En indre rejse * En rejse i smerte.

En rejse der på alle måder forandrer den Pilgrim der tager den. Præcis derfor må jeg afsted igen – som Pilgrim på livets rejse – Caminoen.

Pilgrimspas

Must have…

Jakobsvejen, er mange ting og én af dem er Credential – Camino Passport, på dansk kaldet Pilgrimspas.

Jeg foretrækker at bestille / købe det hjemmefra. For mig er det en del af planlægningen. Mange køber det på startstedet – i Katedralen eller som i Saint Jean Pied de Port, på Pilgrimskontoret. Her kan man få Pilgrimspas, det første stempel.

Det er også her man får en detaljeret information om turen over Pyenæerne til Roncesvalles. Det er vigtigt, at tjekke vejrudsigten, inden man begiver sig over Pyrenæerne, da det ikke er en helt ufarlig færd. Bliver man fanget af dårligt vejr på den strækning, kan det være katastrofalt.

Hver dag/overnatning får man et stempel i Pilgrimspasset og de sidste 100 km skal man have to stempler hver dag. Stemplerne i passet er et bevis på at man har gennemført Caminoen.

Pakkeliste

Hvad skal jeg have med?

Rygsæk og vandrestøvler skal være mine bedste venner de næste mange uger. Støvlerne fordi de skal følge mig i hvert skridt jeg tager på de kommende godt 1000 km. Rygsækken fordi, alt jeg bærer i den vil jeg være afhængig af undervejs.

En tommelfingerregel er, at man ikke skal bære på mere en 10% af sin egen vægt – ca. I det hele taget er det vigtigt ikke, at have for meget med i rygsækken.

Jeg vælger mit grej med omtanke og ud fra hvad der er det vigtigste for mig, at have med. Meget af det jeg vælger, har to funktioner. På den måde sparer jeg på fylde og vægt.

Jeg arbejder med min pakkeliste og justerer helt frem til afrejsen. Jeg lister mit grej op med vægt, så jeg hele tiden har styr på hvor meget jeg samlet lander på.Der er jo kun én til at bære og det er mig selv. Især de brutalt hårde og varme dage, sætter jeg stor pris på en lettere rygsæk.

Alt det leger jeg med i disse dage. En proces der er helt fantastisk i sig selv og en særdeles god opladning til den forestående rejse, hvor sommerfuglene i maven tager til.

Den følelse kender vi vist alle, når noget nyt og spændende venter os derude. Uden helt at vide hvad.Jeg glæder mig for vildt til at komme afsted. Åben for alt jeg vil møde på min vej.Santiago El Camino!

Cruz de Ferro

Symbolik

I dag fandt jeg min Caminosten til dette års Camino. Den smukkeste af slagsen. Det smukkeste sted. Den helt rigtige.

For hver Camino medbringer jeg en udvalgt sten i min rygsæk. Med stenen bærer man sin smerte. Stenen lægges for foden af Cruz de Ferro. Et symbolsk punkt på Camino de Santiago. Et smukt kors omkranset af en stor bunke sten der er lagt af Pilgrimme gennem tid.

Det er et særligt øjeblik – fuld af symbolik. Ved at lægge sin sten der siges det, at man lægger smerten eller andet der tynger, bag sig. At “rygsækken” herefter bliver lettere at bære.

Ved at dvæle ved de sten der allerede er lagt, mødes man af rørende fortællinger der vidner om sorg og modgang i livet. På tværs af nationaliteter.

Santiago de Compostela

Udstedelse af Compostela

I Santiago de Compostela valfarter Pilgrimme der har gennemført Caminoen, til byens Pilgrimskontor. Her får man får udstedt sit bevis / sit Compostela.

Det er svært at beskrive de følelser der strømmer gennem én, efter mange mange dage og hundredvis af kilometre i støvlerne. Oplevelser, venskaber og et forandret jeg… et bevis på at rejsen er gennemført med smerte, glæde og en ufattelig rejse, man kun kan sætte sig ind i, hvis man har taget den.

Det er også her, at man genser Pilgrimme man mødte på stierne – på Alberques undervejs og gensynsglæden er stor. Der deles kram og glædestårer triller. Alle er vi rørstrømske, overstadige og glade. Vi deler glæden og historierne på tværs af køen frem til kontoret. Frem til det endelige bevis.

At stå med sit Pilgrimspas, fyldt med stempler, der bevidner en rejse gennem sjæl og legeme – gennem ild og vand, der ender ud i et Compostela – er en ubeskrivelig og helt uforglemmelig oplevelse.
Romny på Camino Francés_2021: https://www.facebook.com/groups/1946079495551759/

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen