En tidsrejse i Skjoldungernes land

Skjoldungestien!

Nationalparken med det smukke kulturhistoriske landskab – hvor skove, bakker og fjordland, betager og fanger alle sanser.

Denne flotte og nemt tilgængelige vandrerute Skjoldungestien ved Roskilde, er helt bestemt et besøg værd.

Sidste forår nød jeg en weekendtur ad stisystemet fra Hvalsø, med to hele vandredage i området ved Boserup skov. 
Denne tur er yderst varieret og byder på smuk dansk natur og masser af kulturhistorie. Sjællands første nationalpark og med god grund.

Skovene

Konstant mødes man af nye indtryk. Smukke dybe skove.

Bidstrup skovene som er Sjællands næststørste skovområde og en del af Skovhøjlandet – bakket og varieret. Smukke skovenge, moser og søer. Udover, at skovområdet er udpeget til Natura 2000 område, som følge af en særlig flora og fauna i området, er kilderne der udspringer fra bakkerne undervejs, ren eventyr.

Boserup Skov er en fredet løvskov, som grænser helt op til Roskilde fjord. Særligt for denne skov er dens forårsflora af farverige anemoner, svampeflora og insektfauna.

Smukt med smukt på!

Fjordlandet

Langstrakt og betagende – åbne vidder og med et fabelagtigt fugleliv. Et område hvor vandfugle i hobetal holder til. Hvert år søger tusindvis af fugle dette område – for vinteren, såvel som forår og sommer hvor de yngler.

Er man heldig, hvilket vi var, får man et glimt af de store rovfugle, der svæver elegant på himlen over os. Fabelagtigt.

Det er helt sikkert et stykke land der kan og skal udforskes igen og igen. Der er nok at tage af, hvad enten man ønsker at vandre, cykle, løbe eller være på hesteryg.

En tidsrejse i Skjoldungernes land

Hele området indbyder til at være stede – til stede i denne historiske lomme.

Man kan næsten mærke tiden, da fortidsminderne popper op igen og igen undervejs. Alt fra Jægerstenalderen – hen over Bronze- og Jernalderen, Vikingetid og Middelalder. Man kan ikke andet end, at lade sig rive med og med Roskilde Domkirke som slut destination for vores vandring, er denne tur historisk fuldendt.

Fri som fuglen

At overnatte under åben himmel, er en uvurderlig frihed og undervejs på denne rute er der utallige muligheder for at slå lejr. I shelter eller med telt.

Når en lang og oplevelsesrig vandredag går på hæld og det er tid til at slå lejr – er det ganske velfortjent. Her nyder vi samvær og hygge omkring bålet, inden vi hopper i soveposen.


Praktisk info

Man kan naturligvis tilpasse turen som man ønsker – men her er lidt praktisk inspiration fra omtalte tur…

Start: Hvalsø Station
Slut: Roskilde Station

Offentlig transport:
Hvalsø Station har direkte tog fra København H – det tager kun 40 min med toget.

Bil:
Der er en parkeringsplads lige ved Hvalsø Station. Når man skal hjem, kan man tage toget fra Roskilde til Hvalsø station.

Her kan du læse mere om den spændende Nationalpark:
https://roskilde.dk/borger/kultur-og-fritid/skjoldungestierne


God tur og nyd foråret derude. Det er helt gratis og af stor værdi!

God Påske ?

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen