Moder Jord er vores livsnerve!

Det nye år er skudt i gang – år 2019 er en realitet.

Vi alle tager hul på 365 uskrevne blade – 365 dage. Alle dage, vi har til rådighed og kan fylde ud på bedste vis. Nogle har sikkert gjort sig tanker om nogle tiltag og ændringer i det nye år.

Kun få dage inde i året, bliver vi konfronteret med livets skrøbelighed. En tragedie for alle de ramte og efterladte, som følge af en grim og urimelig ulykke, der berører os alle i disse dage.

Og netop livets skrøbelighed, styrker kærligheden og lysten til livet – til at fylde det med de gode og nære ting – mens tid er.

Mine ønsker for året og livet, bliver pludselig så meget mere væsentlige og vigtige.

Nærhed, mere tid og klima, er emner der fylder meget i disse år… også hos mig.

Som Troels Kløvedal så fint har udtalt det  ”Man skal gøre sig umage med livet…”.
I det er jeg helt enig. 

Vi får kun én mulighed, for at fylde dette liv – og det bør gøres med omhu og nænsomhed. For sig selv, sine nærmeste og omgivelserne  – men ikke mindst for vores smukke natur, klima og utrolige klode. Vi har alle et ansvar!

Når Moder Jord viser tænder og spiller med musklerne, er jeg overbevist om, at det er pay back for vores uhensigtsmæssige måde at behandle den på. Vi mener, at vi egenrådige herskere. Men nej – vi er blot besøgende en kort stund. Det er vores opgave at tage hånd om problemerne og være bevidste om, at det vi efterlader,  er det vi giver videre til vores efterkommere og vores efterkommere fortjener kun det bedste.

Vi er forpligtede til at gøre en forskel!

Jeg selv vil lægge mig i selen for, at gøre en større forskel i fremtiden. En forskel der vil have indflydelse på vores klima og miljø –  men også udbygge det simple liv. Tage større ansvar og skridt i en retning, der tillige vil give mit liv nye muligheder og indhold. Gøre den forskel der, når jeg lægger hovedet på puden hver aften, giver en følelse af, at jeg har gjort mit bedste. Følelsen af, at gøre en forskel for nutiden og fremtiden – en forskel for mine efterkommere.

Vi har ikke arvet jorden fra vores forældre – vi har lånt den af vores børn!

Moder Jord er vores eksistensgrundlag – lad os værne om den i fællesskab!

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen