Forårskåd i vandrestøvlerne!

Denne smukke weekend i vandrestøvlerne, fik endorfinerne til at slå kolbøtter i forårsleg.

Weekenden har været en helt særlig en af slagsen.

Forår i februar – tja hvorfor ikke.
Nuvel, det er i hvert fald svært ikke at få forårsfornemmelser når nu vejret tilsmiler os som det gør i disse dage.

Lørdag stod den på Rudersdalruten – Vest på 24 km

I en ualmindelig smuk dag med høj sol, tocifrede varmegrader, fuglesang og gæs der i flokke fløj over den azurblå himmel, tog vi hul på dagens vandretur, med start i Holte. En smuk og varieret rute ventede os forude.

En rundtur hvor vi fortrinsvis fulgte ruten der førte os langs Søllerød Sø, til udkigspunktet Høje Sandbjerg – 84 m. oh., gennem Rude Skov for at slutte gennem Vaserne og stierne langs Holte Sø.

Foråret pibler frem derude, til trods for årstiden – til tråds for, at der stadig er frost på skyggesteder i skovbunden.

På flere søer er der stadig is – og ved en enkelt sø fik vi i en helt særlæg oplevelse. Når isen på en stor sø trækker sig sammen og slår sprækker, så afgives der særprægede lyde. Det er som om, at søen synger. Et facinerende og spændende fænomen.

Vaseskjulet blev også besøgt for en lille kaffepause. Et lille skur på pæle i søen, så man kommer helt tæt på det rige dyreliv.

Alt i alt en rigtig dejlig og berigende vandredag!

Søndag stod den på Rudersdalruten – Øst på 20 km

Søndag morgen er vandrestøvlerne igen snøret og afsted det går.

Tre busser skal jeg med, for at lande i Skodsborg, da dagens tur starter der. Desværre kommer jeg for sent til bus to og må vente på den næste. Men inden jeg får set mig om, stopper en bil op og et par spørger om jeg skal på vandretur. De tager mig med til Lyngby st. og vi får en livlig snak om det, at vandre. De skal på deres første vandretur og er spændte. Jeg siger tusind tak for liftet og ønsker dem al mulig held og lykke på deres tur, med ønsket om at de, som jeg, vil blive bidt af det. Ydermere er jeg så heldig, at et par af mine vandrevenner tager mig med videre fra Lyngby til Skodsborg.

Vandreliv og vandrevenner handler altså tillige om, at være medmenneskelig og række en hånd ud.

TAK!

Vel fremme, står dagens vandretur fortrinsvis på Rudersdalruten. Den fører os bl.a. gennem Jægersborg Hegn, langs Mølleåen til Raadvad, Ravnholm Skov og ad “Grisestien”.

Selvom solen ikke står højt på himlen denne dag, afspejler det ikke humøret og glæden ved at sætte den ene fod foran den anden. Det er en mild vindstille dag, der med lidt finregn og solstrejf, bliver til en perfekt vandredag.

I dejligt selskab, mange snakke og ny inspiration – med frokost i Eventyrskoven, et smut forbi familien Grøns mausoleum, pause i Vedbæk Havn og en fin tur gennem Bøllemosen. Ja, så kan man vist ikke ønske sig meget mere af en helt fantastisk vandre-søndag.

En ganske anderledes tur end lørdagens – men helt bestemt smuk og yderst interessant.

Det blev til to helt vidunderlige vandredage med 44 km i støvlerne, hvor forårets komme for alvor bankede på.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen