Jul og næstekærlighed hænger uløseligt sammen…

Julen er hjerternes fest

Højtiden banker på. Juledagene nærmer sig. Det er i denne tid, at følelserne rører på sig.

Det er her, at minder og savn gør os sårbare og bevidste om hvor vigtigt det er, at være der for hinanden – mens vi kan.

Det er her betydningen af nærvær og kærlighed rammer os. Det er her vi rykker sammen. Det er her vi åbner hjerter og hjem for andre med behov. Det er her jeg bliver bevidst om, at det er en menneskeret, at have kærligheden og de personer omkring os, der for alvor betyder noget.

Næstekærlighed

Så, er hjertet i sorg og delt i to, er det en tid der kan være svær og ubærlig. Mange skæbner lider ekstra i juletiden, hvor forventninger og ønsker om at slå til, hersker.

Husvilde ikke mindst mærker ensomheden og kulden, mere end de fleste. At være henvist til gaden – om det er eget valg eller ej, er umenneskeligt og burde ikke være en del af gadebilledet i Danmark.

Virkeligheden er dog denne. Heldigvis er hjælpeorganisationer, der med forkellige tiltag, gør en forskel. I like!

Til alt held, er tendensen i dag, at langt flere støtter op om projekter der kan tilføre trængte og udsatte  familier lidt glæde og overskud. Personer med overskud, mulighed og velvilje der inviterer ensomme til en hyggelig juleaften, eller på anden måde træder til med diverse indsamlinger.

At skabe lys i mørket, hvor det behøves.

Det er næstekærlighed.

Taknemmelighed

I denne stund – med tårer i øjenkrogen og et hjerte der savner, er jeg taknemmlig for alt ”de” var, mens ”de” var her. Taknemmelig over, at kærligheden og det værdifulde i de personer der med deres omsorg, empati, indlevelse og kærlighed, har været med til at forme mit liv og mine holdninger til livet og mennesker omkring mig.

Julen forstærker vores minder og følelser. Vi mærker efter og finder det værdifulde i de nære relationer. Familie og venner – dem der gør os en forskel – på den gode måde. Dem der omgiver os med varme og oprigtighed.

Så i dag, juleaftensdag, sender jeg tanker til alle der krydser mit liv – til jer der dagligt beriger mit liv. Jeg kan kun være taknemmelig.

Jeg værdsætter hvert øjeblik. Hvert kram, hver en hilsen, hver en tanke og ikke mindst det, at have jer i livet.

Størst af alt er kærligheden…

GLÆDELIG JUL!

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen